Vysílání nabité hudbou a informacemi o Skandinávii každý čtvrtek v sudém týdnu od 18 hodin na www.radior.cz!
Další vysílání již 17. května!
ARCHIV VYSÍLÁNÍ zde!

středa

Švédské recepty: Chokladrutor neboli čokoládové kostky

Venku je trochu pošmourno a to by jednoho mohlo trochu rozladit. Když si ale upečete chokladrutor a k tomu si dáte hrnek dobré kávy, máte jistou naději, že vás čerstvě naplavený endorfin a kofein uchrání podzimního smutku.




Na přibližně 30 kousků potřebujete:
  • 200 g másla
  • 2 dl (asi 180 g) krystalového cukru
  • 2 dl (asi 150 g) třtinového cukru
  • 4 vejce
  • 4 dl (240 g) mouky
  • 1 dl (asi 40 g) kakaa
  • 1 a 1/2 kávové lžičky prášku do pečiva
  • 2 kávové lžičky vanilkového cukru
  • špetku soli

A na posypku:
  • nadrcené oříšky, pistácie (každého stačí asi 60 g) a asi 75 g nastrouhané bílé čokolády

A co teď s tím?
  • smíchejte mírně rozehřáté máslo s krystalovým a třtinovým cukrem a důkladně propracujte
  • během procesu přidejte vejce
  • sesypte si dohromady mouku, kakao, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli
  • důkladně si to všechno promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto
  • nalijte těsto na plech s pečicím papírem, rovnoměrně rozetřete a posypte oříšky
  • vložte do trouby, pečte přibližně 25 minut (losi ale z vlastní zkušenosti doporučují neustále u trouby stát, neb každá trouba peče jinak)
  • nakonec posypte čokoládou, nakrájejte na kostky a radujte se ze života i chokladrutor


 Obrázek pochází z blogu šikovné Emilie: http://emiliesskafferi.blogg.se/

1 komentář: